dinsdag 13 september 2011

CHK02 - COOLHEAVEN nieuw ontwerp en locatie


Voor CHK02 COOLHEAVEN in de lettermaat 2m20 (totaal 2m50) hoog, 50cm dikte en 15m lang, zijn we ondertussen al een jaar aan het lobbyen via verschillende fondsen om geld bijeen te krijgen.

Op de originele locatie, tegenover de metro-ingang, zien we ondertussen dat er erg weinig ruimte is voor zo'n prachtig groot ontwerp. Voorschrijdend inzicht maakt dat we van mening zijn dat het ontwerp meer ruimte mag hebben.

In de voor het project toegewezen locaties is een plek die wij erg geschikt vinden voor het ontwerp. CHK08 (Coolhavenkade t.h.v. 148/hoek 1e IJzerstraat).

Met deze ontwikkeling zijn we ingesprek gegaan met dienst Stedebouw en Volkshuisvesting. Zij geven aan dat voor het ontwerp een bouwvergunning nodig is en dat zij zien dat het lager maken van de letters (ivm sociale veiligheid) dit traject zal versnellen.

Een plus een is twee....andere locatie in overweging, letters kleiner.....een andere prijs voor het ontwerp en daarmee nieuwe mogelijkheden voor de lobby voor financiele steun!

Lenard Vunderink (architect en buurtbewoner) heeft een nieuw technische tekening gemaakt van de letters, ingepast op locatie en uitgevoerd in hetzelfde lettertype als het beeldmerk (ontwerp Anneliek Holland).

De stappen die wij gaan zetten: alvast aanvragen nieuwe offerte, checken draagvlak rondom locatie, opzetten lobby financiering, voorbespreking/aanvragen bouwvergunning!
!