Jochem Streefkerk, Irian Vis, Erik Dieters, Erika Kirianoga, Ronald Gideonse, Juan David George, Hans Koelemij, Alwin Adriaans, Lenard Vunderink, Harmen Sliep, Wouter Bos (tech.supp.), Freddie Compier, Angeliek Vermonden, Edo Rath, Ester Naomi Perquin, Marlous Tode, Maartje Dijkstra, Kirsten Spuijbroek, Ruben Mafura, Beorn Lebenstedt, Thea Bongertman, Damiaan Vreman, Katja Neijzen, Bjorn Raams, Ben Luteijn, Houssein Boussiani, Anneliek Holland, Judith Beltman, Guus, Hermes van de Calseyde, Ivan Noordijk, Christian Kruidenier (Leger des Heils), Wouter van Brakel (Majeur Standbouw), Marnix Rijper (Voerman Wijnen), Unico Wilkens (Terroir Wijnen), Jose Haanappel, Reinier de Jong.com, Pepijn Baker (MVRDV), Renske van der Stoep (MVRDV), Jan Knikker (MVRDV), Bas Sneijders (Flexus), John Seip, Richard van Beek, Paulito Lazarom, Marco, Christina, Sarah, Tijmen, Heda, Natalie Telgenkamp, Aad & Jannie Bras, Esther Juurlink, Evelien van der Niet (Pameijer), Anne van Summeren, Joyce de Regt (Stadswonen), Willem Mesman (Leger des Heils), Ronald Roosbrug (Leger des Heils), Joris Wientjes, Richard Vreugdenhil, Anton de Klerk, Ruud van Leeuwen, Wilfried Stolte, Robin Meijer, Roger Tjon Kie Sim, Leo van Egmond, Tristan de Harde, afdeling Houtbewerking Leger des Heils Coolhaven, Amie Huijskens (deelgemeente Delfshaven), Gert Willem Mengerink (Gemeentewerken Rotterdam), Rik de Nooijer (dienst Stedebouw & Volkshuisvesting), Andre van Putten (Roteb), Eric Knibbeler (Havenbedrijf Rotterdam), Henk Jan Boer (deelgemeente Delfshaven), Guillermo Matinburgh (deelgemeente Delfshaven), Bashar Gazoul (dienst Stedebouw & Volkshuisvesting), Ad Slingerland (Stadskwekerij gemeente Rotterdam).
Een projectorganisatie opgezet met als doel aan de hand van kleinschalige ingrepen op een aantal toe te wijzen locaties, de kade van de straat Coolhaven te verfraaien, met en voor bewoners, buurtgebonden organisaties, instellingen en diensten.
Project Coolhavenkade is een particulier initiatief.
Een van de uitgangspunten voor de ontwerpen die gemaakt worden is het gebruik van de kleur rood, vanuit de intentie en wens met deze kleur vuur, passie, energie en liefde te brengen op de kade.
Project Coolhavenkade speelt in practische en theoretische zin met een aantal actuele vraagstukken die spelen in de architectuur, sociologie, landschaparchitectuur en stedenbouw.
Project Coolhavenkade opereert op een gebied dat zich qua ruimtelijke ontwikkeling bevindt in een fase die te definieren als TUSSENTIJD. Ontwikkelingen zijn in idee en ontwerp gepland voor een periode in de toekomst, tot het zover is in o.a. tijd, geld en juridische vorm, staat de ontwikkeling in de pratische en fysieke zin stil.
Project Coolhavenkade voert de gedachten uit dat ontwerpen, inrichten van de openbare ruimte, gefaseerde gebiedsontwikkeling met en voor burgers en buurtgebonden organisaties, instellingen en diensten, mogelijk is. Ofwel in plaats van de gebruikelijk top down benadering te hanteren, alle niveaus met elkaar op de werkvloer samen te werken. Focus is daarbij inzetten van kwaliteiten, netwerk, middelen uit lokaliteit om daarmee tegelijkertijd de lokale economie te stimuleren met de geworven middelen.
Project Coolhavenkade is een particulier initiatief dat financieel gesteund wordt door verschillende financiers en in natura door vrijwillige inzet van mensen en materialen.