woensdag 17 november 2010

COOLHEAVEN

Het project Coolhavenkade omvat de inrichting van 10 locaties aan de kade. Voor de tweede locatie op kade CHK02 is een EYE-catcher bedacht om Coolhaveneiland op de kaart te zetten en in beeld zichtbaar te maken op de kade.

Geinspireerd door het gedicht van Jules Deelder - Cool - dat geschreven is en hangt in de metro-ingang Coolhaven, waarin Coolhaven wordt verheven tot Coolheaven. In onze ogen begint deze hemel werkelijk op coolhaveneiland. Om dit te markeren op een zichtbare plek is het idee en ontwerp ontstaan om in HOLLYWOOD letters COOLHEAVEN aan de kade te plaatsen.

Het ontwerp is voorgelegd aan bewoners, ambtenaren, medewerkers van buurtgebonden en betrokken organisaties en instellingen. Er zijn voornamelijk enthousiaste reacties. Dientengevolge is het ontwerp als testontwerp ingediend bij een prijsvraag die uitgezet is door de Spaanse Vloot waar het ontwerp door de jury is uitgekozen uit de ingezonden ontwerpen. De inzending heeft daar op een stem na de tweede plaats gewonnen.

Voor realisatie is het ontwerp nu voorgelegd aan de commisie waarin de deelgemeente, gemeentewerken en dienst stedebouw en volkshuisvesting zitting hebben. Het ontwerp moet nu verder worden uitgewerkt in materialisatie en technische details. Tegelijkertijd wordt het ontwerp voorgelegd aan de bewoners die aan de kade wonen ter hoogte van de gekozen locatie.

Voor de uitwerking van het ontwerp zijn we op zoek naar een constructeur om het ontwerp door te rekenen. Zie een eerdere oproep op deze site.