dinsdag 23 maart 2010

KADE aan de COOLHAVEN

De Coolhaven is een unieke straat op Coolhaveneiland gelegen aan de Coolhaven. In vergelijking met de ontwikkelingen die plaatsvinden aan de andere kant van het eiland, de Schiekade, kan de Coolhaven en haar kade in sfeer en uitstraling getypeerd worden als de achtertuin van Coolhaveneiland. Een plek waar tijd en ruimte is voor ontmoeting en vrij spel.

De Coolhaven ligt meer in de luwte, straalt warmte en intimiteit uit en lijkt meer ruimte te bieden aan authenticiteit. Daarbij is de intrinsieke kwaliteit van de Coolhaven(kade) hoog. Tegelijkertijd komt deze kwaliteit nog onvoldoende tot zijn recht.

Om deze kwaliteit meer tot haar recht te laten komen zijn wij bezig met het ontwikkelen van een plan om de kade met kleinschalige ingrepen naar een hoger niveau te tillen en tegelijkertijd de plaats die de kade in een groter geheel inneemt te waarborgen.

De inzet is om de verdere planvorming en uitvoering tot stand te laten komen door inzet en hulp van buurtbewoners, locatiegebonden organisaties, bedrijven en instellingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten